Vad hände i Italien?

Jaha, då var det dags igen då. Skulle ju som sagt uppdatera bloggen under Italien-resan men det gick ju som det gick. Försökte uppdatera den en gång när jag var på hotellet men texten försvann och jag gav upp försöket.

I alla fall så har jag nu kommit hem från Italien. Vi åkte på en söndag och operationen skulle göras på onsdagen. Men så blev det inte. På onsdag morgon så meddelade dem att de inte hade hittat något blod som passade mig då jag bildar antikroppar mot mitt eget blod så operationen blev uppskjuten tills på eftermiddagen. Sen blev den uppskjuten till torsdagen. Sen blev den uppskjuten på fredagen. Sen kom de på torsdag eftermiddag och meddelade att de inte trodde att den skulle bli av på fredagen så vi kunde skrivas ut och bo på hotellet så länge. Eftersom de inte gör operationer på helger så blev den inte av då heller. Sen hörde doktorn av sig på måndagen och behövde mer blodprover. Då kändes det rätt kört angående operationen men senare samma dag så fick jag ett sms där doktorn meddelade att de hade hittat blod och att operationen skulle göras på onsdagen.

Det blev alltså en veckas försening på allt. Under den veckan som vi var fria så var vi typ överallt. Vi gick runt Vatikanstaden, vi var vid Sankt Peterskyrkan, vi var vid Colosseum, vi var vid Spanska Trappan och vi var vid Fontana di Trevi (som var avstängd). Har nog aldrig gått så mycket i hela mitt liv.

På tisdagen en vecka senare så kom vi tillbaka till sjukhuset och blev inskrivna och på onsdag morgon så var det dags för operation. Jag slocknade nästan direkt av medicinen och var knappt vid medvetande efter operationen. Operationen var beräknad att ta 4-5 timmar men den tog 7 timmar. Allt gick som det skulle.

På torsdagen så var det inte bra. Det gjorde ont och jag kunde knappt röra på mig. Ändå så kom sjuksköterskorna in och ville bädda sängen(!) De fick göra det med mig i den… Sedan så var jag grymt illamående hela dan och den natten så spydde jag konstant. Zero sleep. Hade en slang som gick genom näsan, ner i halsen ända ner till magsäcken som skulle tömma den på allt innehåll så att jag inte skulle bli illamående. Det var bara det att jag blev illamående av självaste slangen…

På lördagen så blev det bättre precis som doktorn hade lovat tidigare (och som vi absolut inte hade trott på) och jag kunde sitta upp och var även piggare. På söndagen så kunde jag gå kortare sträckor och på måndagen så fick vi besked om att vi skulle få komma hem till hotellet på tisdagen. På tisdagen så fick vi (äntligen!) komma tillbaka till hotellet. Sedan så fick vi vara kvar i Italien ytterligare en vecka och på tisdagen så fick vi komma tillbaka på återbesök. Allt såg bra ut och vi fick besked om att vi fick åka hem till Sverige på fredagen.

Så nu är jag alltså hemma igen. Får väl se om jag gör något mer inlägg angående Italien-resan.  


RSS 2.0