Tillbaka igen

Ja, det var visst ett tag sedan jag skrev något på bloggen. Senaste gången var år 2012(!), då jag tänkte börja skriva och berätta hur det var i Örebro (det gick ju riktigt bra där Madeleine!)… Men nu så är jag igång igen (dock så vet man ju aldrig hur länge det varar).

Snabb sammanfattning på allt som har hänt är att jag tog studenten förra sommaren och flyttade hem till Västerås igen. Gick en sjukt tråkig engelska kurs på högskolan och sedan sökte jag en vuxenutbildning med bageriinriktning som jag kom in på! När jag började där så fick vi prova på att vara i både varmkök, kallkök och bageri för att se hur det var sen var det dags att välja inriktning. Och efter att ha prövat på allt så valde jag tillslut kocklinjen istället. Så just nu håller jag alltså på och utbildar mig till kock.

Något annat som har hänt under åren är att jag även fått en diagnos efter alla dessa år. Läkarna har ju försökt och komma på vad det är för fel på mig under en lång tid och tillslut hittade dem felet. Jag har fått diagnosen Portavenstrombos (PVT) vilket innebär att jag har en propp i venen som går till levern. Detta gör att blodet inte kommer fram ordentligt och försöker skapa sina egna vägar så att det kommer fram men det skjuts även tillbaka en del vilket gör att mjälten förstorar sig osv. Jag får även åderbråck i halsen och neråt som växer och kan spricka om man inte går ner genom gastroskopi och täpper till dem med snoddar. Denna propp går inte att få bort utan jag måste istället genomgå en operation där de tar halsvener och försöker göra en ny väg förbi denna propp så att blodet kommer fram. Det är inte säkert att denna operation går och genomföra på detta sett men isåfall så skulle doktorn försöka koppla den på ett annat sett.  

Denna operation ska jag göra nu på onsdag. Det som är speciellt med denna operation är att den kommer genomföras i Italien(!). Imorgon vid 4-tiden på morgonen kommer taxin som ska köra oss till Arlanda. Det är mycket som fortfarande är oklart, vi vet ju inte riktigt när vi får åka hem till Sverige, hur länge jag måste ligga på sjukhuset efter operationen, om det kommer operationen kommer fungera, hur det blir efteråt osv. men det får vi se när vi är där. Det är ju en väldigt ovanlig diagnos som jag har fått och det är ju inte många som har hört talas om den.

Jag är ju inte på något sett dålig egentligen men operationen behöver göras för framtiden osv. Jag är inte ett dugg nervös inför operationen, har ju legat på operationsbordet många gånger innan och sen får man väl ta allt som det kommer efteråt. Det som känns drygt är ju att jag måste avbryta min kockkurs pga detta men sedan känns det även skönt att få det överstökat. Jag får ju komma tillbaka till skolan efteråt och ta igen allt som jag missat.

Mmm, ja, det var väl allt som jag hade och berätta denna gång. Får se när jag skriver nästa gång.

 
 

RSS 2.0